vrijdag 8 juli 2011

Gastvrijheid

Het eerste Couleurs Carolo kleurproject staat er! Met de hulp en het enthousiasme van kleurambassadeur Jean Jacques Cloquet, tevens de directeur van de luchthaven van Charleroi, hebben 150 vrijwilligers uit de horeca van Charleroi een "gastvrijheidsboog" tot stand gebracht. Tussen maandag 27 juni en vrijdag 1 juli werd er, onder begeleiding van professionelen, aan de slag gegaan met hoogtewerkers en rolstellingen om de dertig pijlers die de ring van Charleroi onderstutten eerst te reinigen en daarna een vrolijke kleur te geven. Met verfborstels en verfrollen en vooral veel goede moed werden de grijze pilaren door de vrijwilligers omgetoverd tot een speels ogend geheel. Het ontwerp is van Chantal Vincent, architecte bij Dessin & Construction en lid van de Raadgevende Commissie voor Ruimtelijke Ordening van Charleroi.


Dit zomerse project brengt kleur aan in een stad die overwegend grijs wordt bevonden. Een eerste stap in de goede richting zijn de kleuraccenten op deze parking, en in de komende weken worden nog vijf andere plekken in de stad opgefleurd. Elke fase wordt feestelijk afgesloten, en zo konden de vrijwilligers uit de horeca op 2 juli uitblazen op een speciaal voor hen ingericht Filmsalon, waar ze konden genieten van het resultaat van hun harde werk. 
SANCTA media registreert alles en RTBF La Une zendt zondagavond omstreeks 22u50 het verslag uit van deze eerste fase. Allen kijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten